Bratislava, capitala Slovaciei, este un oraş care se află la 60 km faţă de Viena şi este un oraş foarte vizitat, mai ales pentru city break-uri. Un adevarat centru cultural în care se află foarte multe obiective turistice pe care orice turist doreşte să le viziteze atunci când ajunge în Slovacia.

Vrei să mergi într-un weekend în Bratislava? Nimic mai simplu, poţi alege un city break şi să dai o fugă până în acest oraş plin de istorie şi de locuri frumoase. Zborul până aici durează aproximativ 4 ore iar preţul dus-intors este de 400 euro de persoană.

Centrul Vechi

În centrul vechi al acestui oraş poţi vedea Piaţa Hlavne Namestie un loc unde poţi vedea clădirile arhitecturale încă din secolul XIII. Primaria oraşului, Drumul Regal, Teatrul Naţional sau Fântâna Roland sunt alte obiective turistice pe care le poţi vizita în acest loc. În fiecare an se organizează şi un târg de Crăciun.

Vacanţă în Bratislava? Iată ce poţi vizita
Vacanţă în Bratislava? Iată ce poţi vizita

Castelul Bratislava

Un simbol al oraşului Bratislava este chiar castelul care se află pe un deal la 85 m deasupra Dunării. Dacă vei urca pe trepte poţi ajunge la Turnul Coroanei, un loc cu o privelişte asupra întregului oraş. Castelul a fost numit şi acropolisul oraşului şi a fost locuit din Epoca de Piatră până în cea de Bronz.

Turnul Kamzik TV

Acest turn este înalt de până la 193 m şi se află la marginea oraşului. În vârful acestuia se află şi un restaurant în care poţi gusta din preparatele culinare slovace. Dacă este senin afară de aici se pot vedea Austria, Cehia şi Ungaria.

Biserica Albastră

Biserica este de un albastru extraordinar şi arată ca în poveşti. Este construită în stilul Art Nouveau şi se află în apropierea centrului vechi. Aceasta biserică este numită şi Elisabeta iar în Bruxelles poţi găsi o machetă a acestei biserici.

Vacanţă în Bratislava? Iată ce poţi vizita
Vacanţă în Bratislava? Iată ce poţi vizita

Podul SNP

Acest pod are o formă ciudată ca cea a unul OZN. Acesta se află între Castelul Bratislava şi Biserica Sf. Martin. Înălţimea podului este de 85 m iar lungimea de 430 m. Este cel mai lung pod suspendat pe cabluri din întreaga lume.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici