Monaco sau Principatul Monaco se află pe Riviera Franceză în Europa de Vest şi este a doua cea mai mică ţară din lume. Având în vedere că este aproape de Franţa, limba oficială din Monaco este franceza, dar se mai vorbeşte şi engleza şi italiana. Este bine cunoscut ca fiind locul celor bogaţi deşi este un oraş foarte vechi. Primul cazion a fost deschis în secolul al XIX-lea.

În prezent în Monaco există foarte multe cazinouri unde mulţi vin aici să joace jocuri de noroc. Se mai numeşte şi „paradisul fiscal” pentru că aici nu se percep deloc taxe pe venit, iar mulţi oameni cu bani vin aici tocmai pentru a scăpa de acest lucru.

Dacă vrei şi tu să ajungi în Monaco trebuie să ştii că acest oraş-stat are un climat mediteranean: verile sunt calde şi uscate, iar iernile blande şi ploioase – ninsorile fiind destul de rare. Aşadar după climă îţi poţi alege sezonul perfect pentru o vizită. Pentru că temperaturile vara nu scad sub 20 grade pe timp de noapte, viaţa din Monaco de noapte este destul de animată, iar cazionourile sunt pline.

Pe lângă „paradisul fiscal”, Monaco este şi un paradis în ceea ce priveşte sporturile. Din anul 1929 are loc în fiecare an în Monaco cea mai mare cursă de Formula 1, probabil aici aflându-se şi cel mai dificil circuit. Totodată are loc şi Raliul Monte Carlo încă din anul 1911.

Pentru iubitorii de fotbal, în Monaco există şi două echipe de fotbal: clubul de fotbal masculin AS Monaco FC și clubul de fotbal feminin OS Monaco. Alte sporturi care se joacă în Monaco sunt: rugby, tenis, atletism sau ciclism.

Aşadar, în Monaco poţi să vizitezi cazinourile şi să faci multă plajă. O destinaţie perfectă pentru persoanele cărora le place luxul sau pentru cei care vor să vadă şi altă parte a lumii. Un lucru foarte important pe care trebuie să îl mai ştii este faptul că nu ai cum să ajungi cu avionul pentru că nu există aeroport. O soluţie ar fi să mergi până în Nisa şi de acolo să iei un autobuz sau un tren, ori să ajungi cu iahtul.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici