Madrid, capitala Spaniei, este un oraş preferat de foarte mulţi turişti care aleg Spania ca destinaţie de vacanţă. Oraşul a fost construit pe ruinele unui fort maur şi ulterior a devenit capitala Spaniei în anul 1561. Aici se află foarte multe puncte culturale şi turistice importante ale Spaniei. Totodată Madrid este cunoscut şi pentru viaţa de noapte mereu activă.

Dacă plănuieşti ca anul următor să ajungi în Madrid, iată care sunt cele mai frumoase locuri pe care le poţi vizita aici:

Muzeul Prado

O atracţie foarte populară a oraşul, o construcţie proiectată de arhitectul Juan de Villanueva din secolul XVIII. Aici se află foarte multe colecţii de artă deosebit de preţioase.

Palacio Real

Palatul Regal din Madrid este imens şi a fost construit în anul 1764. A fost reşedinţa regilor spanioli, ultima familia regală care a locuit aici a fost cea a lui Alfonso al XIII-lea. În interiorul Palatului Regal poţi să vezi o colecţie de armuri, dar şi fascinanta sala tronului. În prezent clădirea se foloseşte pentru diverse ceremonii.

Vacanţă în Spania: ce poţi vizita în Madrid
Vacanţă în Spania: ce poţi vizita în Madrid

Parcul Retiro

Acest parc se află pe o întindere de 140 ha iar în trecut prin anii 1500 a fost locul une mănăstiri. Acest parc se află în domeniul public din anul 1868, fiind o atracţie turistică renumită pe care anual o vizitează turiştii care ajung în Madrid.

Piaţa Cibeles

O piaţa foarte frumoasă care este înconjurată de foarte multe clădiri cu o arhitectură neo-clasică. În mijlocul pieţei vei putea vedea o statuie pe nume Fuente de la Cibeles care face parte dintr-o fântână extraordinară sculptată în marmură în anul 1780 de către Robert Michel şi Francisco Gutierez.

Vacanţă în Spania: ce poţi vizita în Madrid
Vacanţă în Spania: ce poţi vizita în Madrid

Gran Via

Un bulevard foarte mare care străbate centrul oraşului se numeşte Gran Via. Aici există foarte multe magazine, restaurante sau sedii de firme. Un loc ideal pentru cei care iubesc viaţa de oraş. Sediul unei companii telefonice de aici este cea mai înaltă construţie din întreaga Europa.

Puerta del Sol

Tot în centrul oraşului vei găsi Poarta Soarelui. Un loc preferat de foarte mulţi oameni care vin aici să îşi petreacă trecerea dintre ani. Locul poate fi admirat liniştit pentru că accesul pentru maşini este restricţionat.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici