Santorini este cea mai impresionantă insulă atât prin prisma elementelor sale naturale, dar și prin grija pe care oamenii o au fată de acest loc, reusind astfel să atragă turiști.  Firá și Oia sunt cele mai atrăgătoare (și cele mai scumpe) destinații ale insulei. De fapt, Santorini trăiește aproape în întregime din turism, atrăgând vizitatorii cu peisajul extraordinar și cu siturile sale arheologice antice. Este, în general, comercializat ca o destinație romantică – populară pentru luna de miere, cupluri și celebrități. Croazierele care navighează în estul Mediteranei fac o oprire în port de minim o zi aici.

 

Capitala Firá (Thíra) este alcătuită din case cubice vopsite în alb și terase, benzi despărțitoare și biserici în albastru, cocoțate pe stânci, la 300 de metri deasupra calderei. În josul orașului, de la micul port din Skala, se poate ajunge la Firá fie prin mersul pe jos, fie prin călărie până la pasul abrupt și sau prin luarea telecabinei. Firá trăiește în principal din turism, iar multe dintre clădirile sale sunt acum oferite micilor hoteluri, restaurantelor, cafenelelor, magazinelor de suveniruri și bijutieriilor.

Pe vârful nordic al insulei Santorini, la 12 kilometri de țărm de la Firá se află Oia, un sat perfect cu case albe, multe dintre ele fiind transformate în hoteluri chic boutique cu bazine infinite, cu vedere la caldera. La fel ca Firá, locuitorii trăiesc din turism dar asta înseamnă că serviciile oferite sunt cele mai înalte. Drumurile abrupte merg zigzag până la oraș din Golful Ammoúdi, unde veți găsi un șir de restaurante specializate în fructe de mare. Oia este cunoscută mai ales pentru apusul de soare uimitor, care atrage vizitatori din toată insula în fiecare seară de vară.

Formată de explozia vulcanică masivă care a suflat centrul din insulă cu aproximativ 3600 de ani în urmă, Caldera este craterul vulcanic care a rămas. Diverse agenții oferă excursii de o zi pe caldera cu barca, punând la dispoziția turiștilor timp să se îmbăieze în izvoarele fierbinți și apoi să ia prânzul pe Thirassia, o mică insulă pe partea vestică a calderei care oferă vederi uimitoare.

Situl arheologic Akrotíri și plaja roșie. Aproape de satul Akrotíri, la 12 km sud-vest de Firá, așezarea antică Akrotíri a fost îngropată sub lavă după explozia vulcanică din secolul al XVI-lea, care a creat caldera.

În apropiere se află faimosul Red Beach sub un perete spectaculos de stâncă roșie. Plaja este accesibilă de-a lungul unei căi din orașul Akrotiri.

Pe coasta sud-estică, Ancient Thira datează din secolul al IX-lea î.Hr.Aici puteți vedea ruinele templelor elene și alte structuri, precum și fundațiile clădirilor romane și bizantine timpurii.

Ruins of ancient Thera, Santorini island, Greece. Minoan civilisation, 1115-630 BC.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici