Phuket este cea mai mare insulă din Thailanda și, fără îndoială, cea mai faimoasă. Apele albastre, plajele cu nisip fin, preparatele din bucătăria thailandeză, precum și snorkeling-ul excelent și scufundările fac parte din factorii care au dus la formarea renumelui acestei insule. Sosind din toate colțurile lumii, călătorii aleg Phuket pentru relaxare și aventură, iar insula este una dintre destinațiile cele mai populare din Thailanda. Phuket are un climat excepțional cu zile calde și însorite pe tot parcursul anului. Sezonul monsoon este de obicei din mijlocul lunii mai până în octombrie.

Una din cele mai căutate plaje este Patong, fiind și cea mai lungă. Aici veși găsi o mulțime de locuri pentru cumpărături și activități pentru a vă menține distrați.

Plină de palmieri plaja Kata este un golf minunat, îmbrățișat de dealurile luxuriante la fiecare capăt. Deși este o zonă turistică trebuie să știți că este mai liniștită decât plaja din Patong. O insulă mică se află doar în larg, iar plaja însăși este largă, cu nisip moale, alb și puncte de snorkeling la fiecare capăt. Dacă vă este foame, puteți lua un shake de papaya sau o gustare de la una dintre tarabele de la malul mării, iar restaurantele mai mari se află la câțiva pași. La capătul sudic al plajei se află The Boathouse Phuket, un hotel de tip boutique de lux. Dacă doriți o felie mai liniștită de țărm, mergeți spre sud până la plaja adiacentă Kata Noi.

Mai puțin dezvoltat decât plaja Patong, la aproximativ 15 minute distanță, plaja Karon este o zonă de 3,5 km lungime acoperită parcă de nisip auriu și de safir. Locul atrage multe cupluri și familii. Atunci când vremea este calmă, este un loc minunat pentru înot, dar când vântul bate, valurile mari lărgesc țărmul, deci aveți grijă dacă înotați în aceste vremuri. Restaurantele și stațiunile sunt împrăștiate vizavi de plaja de-a lungul drumului aglomerat, dar câteva stațiuni de patru stele oferă acces direct la plajă.

Orașul Phuket se află pe coasta sud-estică a insulei, pe un golf pitoresc. Acest oraș insular este aglomerat datorită numeroaselor hoteluri, restaurante, saloane de masaj și alte atracții turistice care au apărut în ultimele deceniile de când Patong Beach a fost deschisă. Arhitectura reflectă influența imigranților chinezi și o estetică portugheză și oferă un contrast interesant cu cele mai tradiționale stiluri thailandeze. Asigurați-vă că vă plimbați pe străzile vechiului oraș Phuket, cu șofosele bine conservate, casele chino-portugheze și templele. Alte lucruri de făcut în oraș includ vizitarea Muzeului Phuket Trickeye și o galerie de artă 3D interactivă.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici