Este posibil să nu aveți nevoie de vreun motiv special pentru a vizita Budapesta, capitala ungară. Cu toate acestea, dacă cântăriți o vizită la Budapesta împotriva unei alte destinații europene, luați în considerare următoarele motive pentru care Budapesta este o alegere bună:

 

  1. Arhitectura

Mulți călători vorbesc despre „frumusețea decolorată” a Budapestei, care este prezentă în clădirile cu mai multe etaje care nu au fost renovate sau restaurate recent. Mai multe stiluri arhitecturale sunt reprezentate pe fațadele acestor clădiri. Clădirea Parlamentului este un exemplu elegant de arhitectură neo-gotică, în timp ce exemplele Art Nouveau din Budapesta adaugă un farmec aparte orașului. secolului.

  1. Mancare si bautura

Dacă vă place mâncarea ungurească (sau orice alt tip de mâncare, de pildă), Budapesta vă oferă toate posibilitățile. Încercați supa goulash și alte feluri de mâncare tradiționale. De asemenea, nu uitați de vinul specific unguresc, dar nici de palinka care este asemănătoare coniacului de fructe de la noi.

  1. Festivaluri

Budapesta găzduiește o serie de festivaluri pe tot parcursul anului, de la festivaluri care sărbătoresc mâncăruri și băuturi tradiționale, până la festivaluri de muzică, festivaluri culturale, festivaluri de film și multe altele. Festivalul de vară reprezintă o atracție semnificativă în timpul celor mai fierbinți luni ale anului, în timp ce o piață de Crăciun atage tot mai mulți turiști care cumpără simboluri ale lui Moș Crăciun, decorațiuni de iarnă, mâncare și cadouri.

 

  1. Baile termale

Dacă aveți nevoie de relaxare, dar nu puteți să o aveți acasă și simțiți nevoia unei evadări vă recomandăm să vizitați una dintre băile termale din Budapesta. Aceste băi au o tradiție îndelungată, iar multe dintre acestea oferă servicii suplimentare, cum ar fi tratamente de masaj și de wellness.

 

  1. Istorie

Budapesta este plină de istorie, iar acest lucru poate fi resimțit din primul moment. Acest oraș are mai multe centre, iar Buda și Pest (care au fost unite pentru a forma orașul contemporan) fiecare au nenumărate povestiri de spus. Puteți vizita ruinele romane, partea de sus a Castelului Hill sau districtul evreiesc pentru a obține un sentiment de admirație pentru istoria zonei și a poporului său.

  1. Vremea

Budapesta, protejată de munți, oferă vreme frumoasă chiar și atunci când în alte părți ale Europei sunt temperature mai puțin plăcute. Temperatura este mai caldă, iar precipitațiile mai blânde.

  1. Prețul bun

Ungaria nu este cea mai ieftină destinație din Europa de Est, dar nu are prețuri din Europa de Vest. Bucurați-vă de mâncare și băutură, de intrarea în obiectivele de atracții, de cazare și cumpărături la prețuri accesibile, care vă vor permite să faceți o mulțime de lucruri în acest oraș splendid.