La jumatatea distantei dintre Milano si Venetia, Verona este unul dintre cele mai populare orase din Italia pentru turistii care vin aici și se pot bucura de arta, arhitectura, opera si istorie. Verona Centro Storico, centrul istoric, locul unde veți găsi cele mai multe atracții, este legat de cartierele din stânga bancului cu zece poduri. Deoarece Verona este atât de des umbrită de vecinul ei plin de farmec, Veneția, turiștii încearcă adesea să o vadă într-o zi, dar există atât de multe lucruri de făcut aici încât veți dori să petreceți mai mult timp în acest oraș fermecător.

 

Castelvecchio și Ponte Scaligero

Pe malurile Adige, Castelvecchio a fost construit de Scaligeri în 1354-55, fiind o fortăreață defensivă impresionantă, care a reamintit tuturor rivalilor puterii familiei della Scala. Traversarea râului este parcă din alte timpuri datorită Ponte Scaligero, un pod din secolul al XIV-lea care este . Turnul principal și castelul oferă vederi la pod, la oraș și la dealurile din jur.

Arena di Verona.

Una dintre cele mai mari clădiri de acest gen și printre cele mai bine conservate amfiteatre romane, arena Verona a fost construită în timpul domniei lui Dioclețian, în jurul anului 290. Numai patru arcade ale peretelui exterior din partea de nord au supraviețuit, dar scaunele de boltă sunt intacte și în uz. Cele 44 de rânduri de scaune pot găzdui 22.000 de spectatori, iar în lunile iulie și august, este sediul Festivalului de Operă din Verona, unul dintre cele mai importante evenimente de muzică de vară din Europa, clasat la festivalurile Bayreuth și Salzburg.

Casa di Giulietta

Verona este, probabil, cea mai cunoscută pe plan internațional ca locație pentru celebrarea tragediei lui Shakespeare, Romeo și Julieta. Inevitabil, turiștii au întrebat unde trăiau iubiții, iar locația indicate este un mic palat medieval, chiar lângă Piazza delle Erbe, care avea o curte atractivă, unde turiștii puteau să stea fără să blocheze strada. În anii 1930, conducerea orașului a adăugat ingredientul lipsă: un balcon cu vedere spre curte. Indiferent că povestea este ficțiune, personajele pur imaginative, iar complotul nu se bazează pe niciun eveniment real sau pe oamenii din Verona (unde nu fusese niciodată Shakespeare), orașul a devenit parcă un loc de pelerinaj.

De asemenea, în funcție de numărul zilelor petrecute aici puteți vizita următoarele :

Basilica of San Zeno Maggiore
Piazza delle Erbe
Piazza dei Signori and Loggia del Consiglio
Arche Scaligere (Scaligeri Tombs)
Duomo di Santa Maria Matricolare (Cathedral)
Sant’Anastasia
Giardino Giusti
Teatro Romano and Ponte Pietra
San Fermo Maggiore
Mantova (Mantua) Day Trip
Sirmione and Rocca Scaligera

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici