Dubai este o destinaţie unde mulţi şi-ar dori să ajungă. Cine nu îşi doreşte măcar o dată în viaţă o vacanţă luxoasă în însoritul deşert din Dubai? Aici toate clădirile sunt înalte, magazinele şi hotelurilor luxoase. Desigur, pentru o vizită în Dubai trebuie să ai un buget generos, aşa că trebuie să începi să pui bani de-o parte.

Pentru că ştim cât de important este să ştii ce este cel mai important despre călatoria ta în Dubai, iată câteva informaţii şi sfaturi care ţi-ar putea fi de ajutor:

Când este bine să mergi în Dubai

Cea mai bună perioadă pentru a merge în Dubai este primăvara sau toamna. Atunci temperaturile sunt suportabile şi te poţi bucura în voie de vacanţă. Vara nu este recomandată o vacanţă deoarece temperaturile sar de 50 de grade. Nici locuitorii de acolo nu se avântă vara pe afară, au totul gândit ca să nu fie nevoiţi să stea în aer liber pe timpul verii: aerul condiţionat.

Costuri avion

Trebuie să ştii că în Dubai poţi ajunge numai cu avionul, iar zborul durează aproximativ 5 ore. Preţurile biletului de avion diferă de perioada în care vrei să călătoreşti. De exemplu, un bilet de avion dus-întors poate fi 400-500 euro. Desigur, cu cât îl achiziţionezi din timp, cu atât poate fi mai ieftin.

Cum se călătoreşte în Dubai

Atunci când vei ajunge în Dubai poţi observa faptul că este un oraş mai degrabă construit pentru maşini decât pentru pietoni. Şoselele sunt foarte mari şi au câte 10 benzi pe sens. Poţi alege la fel de bine să călătoreşti cu metroul, o reţea automată de metrou de aproximativ 70 de kilometrii.

Vrei sa ajungi in Dubai? Iata cateva sfaturi utile!
Vrei să ajungi în Dubai? Iată câteva sfaturi utile!

Cele mai importante obiective turistice din Dubai

Daca ajungi în Dubai nu ai cum să nu te gândeşti ce poţi să vizitezi. Iată care sunt cele mai importante obiective turistice: Mallul Madinat Jumeirah, Burj Khalifa, Fântânile dansatoare de la Dubai Mall, Bazarul sau Creekul.

Despre consumul de alcool în Dubai

Trebuie să mai ştii un lucru foarte important: băuturile alcoolice se servesc numai în cluburi, hoteluri sau unele evenimente speciale. Poţi cumpăra însă băutură din aeroport, dar nu ai voie în Dubai cu mai mult de 5 sticle de persoană.

Religia din Dubai

Religia oficială a Dubaiului este islamul. În fiecare vineri musulmanii se duc la moscheie şi se roagă. Interesant este faptul că şi magazinele se deschid mai tarziu vineri pentru că ziua de rugăciune este foarte importantă.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici