Sri Lanka, o țară insulară din Asia de Sud, oferă o combinație interesantă de atracții culturale, faună sălbatică și plaje minunate spălate de apele calde ale Oceanului Indian. Există multe motive pentru a vizita Sri Lanka, dar cel mai important este că oferă o varietate interesantă de activități și peisaje care aduc bucurie în suflet atunci când sunt descoperite.  Înainte de a merge în Sri Lanka nu uita că este o țară tropicală așa că vremea este caldă pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, clima este influențată de musoni și variază dramatic în întreaga țară. În general, cel mai bun moment pentru a vizita țărmurile de vest, de sud-vest și de deal este din decembrie până în martie, iar cel mai bun moment pentru a vizita coasta de est este din aprilie până în septembrie.

Rețineți că aveți nevoie de viză pentru a vizita Sri Lanka. Majoritatea vizitatorilor se pot înregistra online și apoi le pot lua la aeroport la sosirea în Sri Lanka. Linkul pentru aplicație este aici (http://www.eta.gov.lk/slvisa/visainfo/center.jsp?locale=en_US) și procesul este destul de ușor ( trebuie doar să completați informațiile dvs. online și să plătiți o taxă).Vă sugerăm să faceți această formalitate cu  cel puțin 10 zile înainte de plecare.

 

Pentru cele 7 zile vă propunem următorul traseu :

 

Colombo – Habarana – Kandy – Kandy –  Nuwara Eliya – Negombo– Colombo

Ziua 1.Colombo. Asigurați-vă că vizitați templul Guanarama. Nu este doar unul dintre cele mai importante locuri de închinare, ci oferă, de asemenea, vederi uimitoare, deoarece are vedere la Lacul Beira.

Ziua 2. Dambulla și safari în Habarana. Trebuie să vizitați Templul Cave Dambulla, cel mai mare complex de piscuri pictate din lume, iar apoi să urcați pe un deal abrupt pentru a vizita cele patru temple. Peștera începe pe un platou la o altitudine de 340 de metri deasupra mării, de unde vă puteți bucura de o panoramă incredibilă. Al doilea punct culminant al zilei 2 este un Safari în Parcul Național Minneriya, lângă orașul Habaran. Să vezi elefanții în sălbăticie este o experiență uimitoare și un punct culminant al oricărui itinerariu din Sri Lanka.

Ziua 3. Urcați pe legendara stâncă Sigiriya, stânca de 400 de metri înălțime arată destul de pitorească încă de departe, dar ar trebui să urcați 1000 de trepte pentru a ajunge aici. Astăzi, Sigirya este pe lista UNESCO și vă recomand să o vizitați devreme dimineața, înainte să apară mulțmea de turiști. 

Ziua 4. Descoperiți orașul sacru din Kandy. Kandy este dotat cu obiective turistice importante și motiv pentru care a apărut și pe lista UNESCO. Dacă vă place natura, nu trebuie să pierdeți Grădina Botanică Regală situată în Peradeniya, la doar patru kilometri distanță de Kandy. Deși modificată semnificativ de britanici, grădina datează din epoca regilor antice.

Ziua 5. Excursie cu trenul de la Kandy la Nuwara Eliya. Călătoria cu trenul este una dintre cele mai plăcute metode de a vă deplasa în  Sri Lanka, iar călătoria spre Nuwara Eliya (la 1868 m) este cunoscută drept una dintre cele mai pitorești rute de tren din Asia de Sud-Est. Vă puteți bucura de peisaj deoarece în scurt timp veți vedea platații de condimente subtropicale, banane, pin, platatii de ceai, cascade și pădure de eucalipt.

Ziua 6. Dealurile din Neuwara Elliya supranumite și „Little England”.  Aici aveți ocazia să vizitați o fabrică de ceai și să ă bucurați de depărtarea de civilizație.

Ziua 7. Plaja Negombo. Cu palmierii săi mari și plajele minunate de pe coasta de vest, Negombo este o bucată de paradis situat la doar 20 de kilometri de Aeroportul Internațional Colombo. Există puține lucruri de făcut în afară de a vă bucura de plaja Sandy.

 

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici